Avaz vs. Izetbegović: "Vi ste personifikacija bošnjačke državne mafije"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom pamfleta upućenog iz kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Urednički kolegiji "Dnevnog avaza" izdao je sljedeće saopštenje za javnost.


Očigledno je da je "Avazovo" otkrivanje mafijaško-vjerske šeme i teških milionskih prevara na račun građana BiH veoma naljutilo i uplašilo Bakira Izetbegovića. Ipak, umjesto bilo kakve polemike s Izetbegovićem na ravni jeftinih i uvredljivih etiketa o tome ko je dobar, a ko loš Bošnjak, tražimo da javnosti odgovori na važna pitanja.

Prije toga treba reći da Izetbegović nije pobijedio na predsjedničkim izborima, već je pokrao gospodina Radončića. Gospodin Radončić je osvojio više od 235.000 glasova, ali mu je izbornom prevarom poništen svaki treći dobijeni glas, odnosno 75.000. Tako se dogodilo da Izetbegović, kao drugi, dobije oficijelno samo 180.000 glasova.

No, to nije bitno. Bitna su suštinska pitanja:

- Zašto ne odgovorite javnosti koji su Vas razlozi naveli da u svojoj zvaničnoj biografiji kao člana Predsjedništva BiH sakrijete da ste bili u kabinetu svoga oca i kakva je to poruka drugim Bošnjacima i Vašim glasačima?
- Gospodine Izetbegoviću, koliko je tačno mudžahedina prošlo kroz Vašu kancelariju od 1992. pa do 1997. godine?
- Zašto godinama štitite vehabijski pokret u BiH i gdje je Vaša uloga u poznatom islamiziranju Armije RBiH, od kojeg najviše štete imaju Bošnjaci?
- Zašto istražnim organima ne otkrijete sve što znate o političkim ubistvima u ratu i poslije njega, u što spada i likvidacija porodice Sefera Halilovića i drugih "nepoćudnih" ratnih komandanata?
- Zašto krijete da je najveći građevinski kriminal počinjen dok ste Vi bili direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo?
- Zašto ne odgovorite na pitanje kako ste starici Hajriji Memišević pokrali i poništili 40-godišnje stanarsko pravo u ulici Sagrdžije 56 u Sarajevu, koja je živjela u Semizovoj kući, a dokumentacija potvrđuje da je i danas prijavljena na istoj adresi?
- Zašto ne demantirate da je Vašim potpisom srušen spomenik kulture Semizova kuća, a potom na istom mjestu, u Vašoj organizaciji, napravljena rezidencija koju je porodica Selimović kupila višestruko ispod cijene i kako ste za 5.000.000 KM oštetili budžet?
- Zašto ne demantirate svoje veze s "Al-Shiddijem" i njegovim zastupnikom piljarom iz Zavidovića i da je "Al-Shiddi" na tenderu dobio pravo da gradi 30.000 kvadratnih metara, a onda je, kriminalom pod Vašim vodstvom, mimo novog tendera, dozvoljena gradnja 82.000 kvadratnih metara?
- Kako je moguće da se najbolja lokacija u Sarajevu, vrijedna stotinjak miliona maraka, Vašem "Al-Shiddiju" proda za samo 2,5 miliona KM navodnih obaveza prema "Magrosu", a ni to nije do kraja izvršeno?
- Zašto ne negirate da "Al-Shiddi" u Rijadu ima kapital od samo 2,5 miliona dolara i da je aneksima ugovora "Al-Shiddiju" omogućeno da svoje zakonom predviđene obaveze prolongira na više godina kasnije, a da se ne poništi ugovor o privatizaciji? Svaki aneks je pismeni dokaz Vaše korupcije.
- Zašto ne otkrijete svoje finansijske i vlasničke interese u "Al-Shiddiju" i BBI-ju te s nekim drugim investitorima s tobožnjim muslimanskim predznakom?
- Objasnite je li se to, možda, novac koji je u arapskim zemljama skupljan za Armiju RBiH  sada pranjem putem nekretnina vraća kao privatni i lični kapital našoj državi.
- Zašto krijete da je u hotel "Bristol" Vaš Zavod za izgradnju KS prethodno uložio četiri miliona KM za navodnu adaptaciju, a isti je onda "Al-Shiddi" kupio za samo pet miliona KM (cijela lokacija i objekt koštaju najmanje 20 miliona KM)?
- Zašto ne negirate da je Vaš prijatelj Amer Bukvić kao direktor BBI banke, gdje ste, kakve li slučajnosti, bili nadzorni organ u izgradnji zgrade, dao bankarske garancije tako što je založena tuđa roba, odnosno roba "Magrosa", koji je bio predmet privatizacije, što je, po zakonu, teško krivično djelo?
- Zašto niste demantirali činjenicu da ste primili suprugu vođe narko-klana ili to što Vaša supruga nosi dijamantni lanac i komplet nakita vrijedan 200.000 eura te ga čuva u bankarskim sefovima?
- Zašto uporno šutite o političkim ubistvima AID-a i bošnjačke mafije kao što su Ugljen ili Leutar, odnosno o zločinima Ševa, ubistvima na Kazanima i mnogo čemu sličnom što se dešavalo u vrijeme dok ste bili siva eminencija i najmoćniji čovjek u BiH?
- Što ne govorite o crnim stranačkim fondovima i pranju novca putem Vaše rodbine u "BH Telecomu" i drugim javnim kompanijama, odnosno kriminalu s OKI-jevom zgradom, teškima 46 miliona KM ili milionskim štetama po "BH Telecom" u korist Selimovićevih biltena?
- Zašto nikada niste demantirali da ste glavni pokrovitelj najveće privatizacijske krađe u BiH, i to usred agresije na državu, u kojoj je "Sarajevska pivara" poklonjena Selimovićima i da je nakon toga omogućeno privatiziranje i uništavanje još 120 uspješnih bh. kompanija i ima li i koliko Vas u ukupnom talu?

Otvaranje ovih i drugih tema za najutjecajniji list u BiH "Dnevni avaz" uvod su u istinsku demokratizaciju BiH i početak funkcioniranja pravne države, pa nas stoga uopće ne zanimaju Bakirove gadafijevsko-panične insinuacije da Radončić i "Avaz" rade nešto na štetu BiH i Bošnjaka.

Pokušaj političke podlosti i zamjena teza u tom smislu samo nas ohrabruje da i dalje budemo lideri u medijskoj i političkoj borbi protiv dvadesetogodišnje bošnjačke državne mafije, čija je nasilnost i personifikacija upravo u liku iznerviranog političara.

Umjesto što građane poziva da se ne boje "Dnevnog avaza", mi pozivamo iste da se boje onih koji s mindera upravljaju našim životima i koji su za 20 godina svoje vlasti uništili državu, Bošnjake kao ekonomski i politički faktor, BiH učinili najsiromašnijom i najkorumpiranijom državom, s najvećim brojem nezaposlenih u Evropi, te doveli zemlju u poziciju da bude jedina u Evropi kojoj su, upravo zbog političara u Bakirovom liku, trajno zatvorena evropska vrata i onemogućen prosperitet.

Saopćenje Uredničkog kolegija "Dnevnog avaza"

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar