Milionske investicije: Izetbegović odgovorio na prozivke Radončića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U posljednjih desetak dana na stranicma "Dnevnog Avaza" ponovo je problematizirana investicija sudijske Al-Shiddi grupe u Sarajevu vrijedne 150 milona KM. Na stranicma Avaza iznesena je tvrdjna da je ova investicija povezana sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH i da je Al-Shiddi grupa prekršila ugovorom propisane obaveze.

Bakir Izetbegović / 24sata.info

Tim povodom oglasio se Bakir Izetbegović koji tvrdi da nijedno slovo napisano u Avazu nije tačno i da je jedini motiv vlasnika Avaza Radončića što se okomio na njega činjenica da je izgubio na predsjedničkim izborima u oktobru prošle godine. Izetbegović u saopšetnju kaže...

Povodom uporne kampanje koju protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na stranicama "Dnevnog avaza" plasira vlasnik ovog lista Fahrudin Radončić, iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, upućeno je slijedeće saopštenje za javnost:

"Nakon poraza na jesenjim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić krenuo je sa sebi svojstvenom kampanjom potpuno neosnovanih napada i diskvalifikacija u odnosu na Bakira Izetbegovića, izabranog člana Predsjedništva BiH.

Ovaj medijski linč dobio je na intenzitetu poslije dvije, za budućnost Bosne i Hercegovine veoma važne odluke Ustavnog suda BiH, koje je svojim apelacijama inicirao Bakir Izetbegović. Ovim odlukama zaustavljen je gubitak državljanstava više od pola miliona bh. građana i spriječena otimačina bošnjačke i hrvatske imovine u entitetu RS.

Ništa od višekratno ponovljenih tvrdnji koje je Radončić iznio u svom stranačkom biltenu o Bakiru Izetbegoviću od tada do danas nije istina. Sve, svaka riječ je izmišljotina. Izmišljotina motivisana patološkom ambicijom i zloćudnim planovima Fahrudina Radončića.

Negativno djelovanje Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, a posebno u odnosu na Bošnjake, dobilo je opasnu fizionomiju i intenzitet, koji nas obavezuju da skrenemo pažnju javnosti na sve što ovaj čovjek čini kako bi unio nered, smutnju, svađu i nepovjerenje u naš javni prostor.

Svaki projekat iz političke i ekonomske sfere koji je trebao donijeti boljitak ljudima ove zemlje našao se na meti Radončićeve brutalne mašinerije laži.

Niko bitan za politički i ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine i dalji prosperitet države nije i neće ostati pošteđen.

Fahrudin Radončić je nasilnik opasnih namjera. Nasilnik nad ljudima i njihovim porodicama, i, što je najopasnije, beskrupulozni nasilnik nad istinom.

Bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović poziva građane, naročito Bošnjake, koji su ciljna skupina i glavna meta zlonamjernih manipulacija, da ne dopuste da njihov stav o ljudima i događajima formira Radončićevo privatno stranačko glasilo.

Također, bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović poručuje građanima BiH da se ne boje medijskog i svakog drugog nasilja Fahrudina Radončića. Nakon svega što su u proteklim decenijama prošli, građani ove zemlje zaslužuju smiren i dostojanstven život koji neće trovati beskrupulozni tipovi kakav je Fahrudin Radončić", navodi se u saopštenju Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar