DNZ BiH: Hamdija Lipovača je samo majstor lijepe priče za široke narodne mase!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

DNZ BiH je iznenađena dozom političkog i ljudskog licemjerstva koju ovih dana, nakon povećanja premije zdravstvenog osiguranja sa 15 na 25 KM, građanima i javnosti iskazuje premijer USK-a Hamdija Lipovača.

Hamdija Lipovača / 24sata.info

Čak i skromnom poznavaocu lika i djela Hamdije Lipovače nije novo i nepoznato da je pravi umjetnik da govori ono što široke narodne mase žele čuti, da jedno misli, drugo govori, a treće radi i da brzo zaboravlja svoja izborna obećanja, ali premijer Lipovača ne bi bio to što jeste da stalno ne dokazuje da može i više od toga.

U njegovu iskrenost i iskazano iznenađenje zbog povećanja premije zdravstvenog osiguranja u USK-u sa 15 na 25 KM mogu povjerovati samo oni koji ne znaju da je odluku o ovome povećanju donio Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a čiji je član njegov rođeni punac Ismet Brkić ili oni koji nisu informirani da je povećanje premije osiguranja odobrio i branio resorni ministar zdravstva USK-a dr Amir Murić, inače kadar Lipovačinog SDP-a.

Povjerovati da Hamdija Lipovača koji suvereno nadzire nadzemni i podzemni život u USK-u nije aminovao ili znao za povećanje premije osiguranja u USK-u sa 15 na 25 KM, po mišljenju DNZ BiH, jednako nije moguće kao putovanje pješice u svemir.

Ako su premijer Hamdija Lipovača  i njegovi partneri iz Platforme  toliki zaštitnici ljekara i pacijenata u USK-u, kao što se predstavljaju, a nisu informisani o svome radu, DNZ BiH ih poziva da provjere i obavijeste građane i javnost o visini plaća direktora Domova zdravlja u USK-u i direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a, da provjere cijene po kojima Zavod plaća lijekove sa esencijalne liste ili da provjere razloge zbog kojih u Domovima zdravlja često nema obrazaca zelenog recepta za esencijalne lijekove.

DNZ BiH poziva Hamdiju Lipovaču i Vladu USK-a da, umjesto krokodilskih suza, političkog licemjerstva i kozmetike, pokažu više odgovornosti i ozbiljnosti prema građanima USK-a i da preuzmu odgovornost za put kojim pod njihovim vodstvom tumara USK-a.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar