Čestitka SDP BiH: "Rezultati izbora u Hrvatskoj sigurno će imati pozitivnu refleksiju na BiH"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je u Sarajevu održana 52. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Na Predsjedništvu se razgovaralo i o pripremama za 15. sjednicu Glavnog odbora SDP-a, koja će se održati u subotu 17. decembra.

SDP BiH / 24sata.info

Predsjedništvo SDP-a pozdravlja i čestita na pobjedi SDP-u i Kukuriku koaliciji na parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj. Rezultati izbora u Hrvatskoj sigurno će imati pozitivnu refleksiju, kako na Bosnu i Hercegovinu, tako i na cijelu regiju. Apsolutna pobjeda SDP-a je dokaz da građani Hrvatske žele da ih predvodi koalicija ujedinjena na vrijednostima antifašizma, solidarnosti i odgovornosti za dobrobit svih građana Hrvatske kao i čitave regije.

Građani Republike Hrvatske i hrvatsko društvo u cjelini demonstriralo je apsolutnu zrelost i osjećaj za ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi Hrvatska, ali i čitav region i Evropa.

Također, razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji u kojoj ni 14 mjeseci nakon izbora nije formirano Vijeća ministara BiH, te vlast u Kantonu 10. SDP je u dosadašnjim razgovorima pokazao i odgovornost i spremnost na dogovor te insistira na što bržoj uspostavi vlasti.

Očekujemo od dva HDZ-a da odustanu od maksimalističkih zahtjeva koji trenutno koče formiranje vlasti i predstavljaju najveću prepreku ubrzavanjem puta ka EU i NATO-u.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar