Rat saopštenjima: SDA oštro osudila izjave Fahrudina Radončića, SBB se ne boji prijetnji upravitelja kampa Pogorelica...

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Hajka koju još od prošlogodišnje predizborne kampanje protiv SDA vode Fahrudin Radončić i njegovi mediji kulminira posljednjih dana. Radončić, koji se valja u živom blatu vlastitog političkog neuspjeha - naš kandidat Bakir Izetbegović pobijedio ga je u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine - nikako se ne miri sa činjenicom da ga javnost i birači nisu prihvatili, navodi se u današnjem saopštenju SDA, u čijem nastavku se dodaje:

SBB BiH - SDA / 24sata.info

"Bh. javnost i birači odbacili su lažnog cara Šćepana Malog i njegovo krivotvoreno političko mesijanstvo.

U svom jučerašnjem nastupu u dnevniku FTV, Fahrudin Radončić otišao je i korak dalje u svom političkom licemjerstvu i dezorijentiranosti. Javnost ga je sada upoznala i kao lažnog portparola SDP-a i osobnog glasnogovornika Zlatka Lagumdžije. Pritom, on se predstavlja kao navodni lider opozicije – samo što nije jasno kako je neko opozicija jednoj članici valadajuće koalicije – SDA, dok istovremeno hvalospjevima obasipa drugu članicu te iste koalicije – SDP, demonstrirajući neviđenu poniznost prema njenom predsjedniku Lagumdžiji.

Jasno je, naravno, da to Radončić radi iz paranoičnog straha od procesuiranja i očito smatra da bi mu upravo lider SDP-a  mogao biti zaštita od pravne države.

Lažni car Šćepan Mali optužuje SDA za ekonomsko stanje u državi, a zaboravlja da je u tih dvadeset najtežih godina, upravo za vrijeme i uz obilatu pomoć vlasti koju je predvodila SDA baš on stekao enormno lično bogatstvo i nesmetano razvijao svoj medijski sistem.

Također, dok dijeli lekcije drugima o nemanju razvojne vizije i lošem ekonomskom oporavku zemlje, samoproglašeni ekonomski supergenije Radončić masovno dijeli otkaze u Avazu, smanjuje plaće uposlenicima, kasni sa plaćanjem honorara saradnicima itd.

Naročito je upadljiva Radončićeva snishodljivost i kukavičluk kada treba odgovoriti Miloradu Dodiku na njegove secesionističke pokliče i vrijeđanje Bošnjaka. Takav se pokazao i u dnevniku FTV-a. On sistemski minimizira opasnost od srpskog secesionizma i politike koju vodi Dodik, a svaku priliku koristi da blati izabrane predstavnike bošnjačkog naroda u vlasti. Svakome bi trebalo biti jasno zbog čega i za koga to radi samoproglašeni intelektualac iz Vučitrna.

Predsjednik SBB-a nama danas podmeće kukavičje jaje vehabizma i mudžahedina, kao što već godinama drugima podmeće svoj stvarni sumnjivi kriminalni identitet. Za početak ozbiljne rasprave o ovoj temi, bilo bi dobro da javnosti kaže gdje je i sa kim bio onog dana kada je sumanuti terorista Jašarević pucao po Američkoj ambasadi", poručuju iz SDA.

Nedugo nakon ovog, stiglo je i saopštenje iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

"U SBBBiH se ne boje prijetnji upravitelja kampa Pogorelica, poručuju iz ove stranke", a u nastavku saopštenja navode:

"SDA niti jednom riječju ne govori o činjenici da su sve aktivnosti SDP-a na poboljšanju stanja u BiH njeni kadrovi, ministri i direktori javnih preduzeća, značajno obesmislili kao koalicioni partneri u liku SDA i očito o toj temi ne žele javno govoriti.

Također, pokušajem da se negira liderski opozicioni status SBB BiH i jeftinim etiketama na račun predsjednika SBB-a, SDA bježi od odgovora zašto je njen član Predsjedništva BiH poklonio ratnim profiterima spomenik kulture u centru Sarajeva i tako za višemilionski iznos oštetio državni budžet, te kako je Bakir Izetbegović dilao lokacije u centru Sarajeva, ili ko je napravio državnu mafiju ili ko je počinio enormni kriminal na praktičnom poklanjanju lokacija Al Shidiju, u koje je prethodno mimo zakona uloženo više miliona KM novaca Zavoda za izgradnju Kantona itd.

Uz to, SDA bježi od odgovora zašto nikada nisu procesuirane ubice Nedžada Ugljena, Joze Leutara i zlodjela njihove tajne službe "Ševe". Postavlja se pitanje zašto niko iz SDA izvršiocima ovih teških krivičnih djela ne prijeti već 15 godina nekakvim procesuiranjem, kako se to redovno propagandno čini, primjerice, prema predsjedniku SBB BiH.

Što se tiče odnosa Radončića i Milorada Dodika, predsjednik RS nikada nije u javnim susretima dobio priliku i lični komoditet da može grliti i ljubiti Radončića i praviti karikaturu od njega, kako to godinama Dodik čini sa svojim poniznim koalicionim partnerom na državnom nivou, Sulejmanom Tihićem. Uostalom, Dodik nikada nije dao Radončiću nikakav novac, ali jeste Sulejmanu Tihiću i to čak 100.000 KM za obnovu njegove kuće u Bosanskom Šamcu!

Također, bježanje od teme historijske odgovornosti SDA za uvoz vehabizma samo potvrđuje koliko su Bakir Izetbegović i interesna grupa oko njega nespremni da se suoče sa posljedicama problema koji su sami uzrokovali.

Što se tiče nepostojećih strahova Radončića od procesuiranja, mislimo da umjesto predsjednika SBB-a o tome trebaju isključivo voditi računa oni koji su bili na vlasti i uzeli  mnogo više tala od jednog  Ive Sanadera i oni iz vrha SDA koji snose naredbodavnu odgovornost za politička ubistva i druge zločine bošnjačke državne mafije nad pripadnicima vlastitog naroda.

Također, ni tvrdnja SDA da je Izetbegović pobijedio Radončića nije tačna. Tačno je samo to da je Izetbegović zajedno sa SDA, Radončića pokrao za 75.000 glasova, koji su u izbornoj krađi poništeni, a oficijelno je kandidat SDA pobijedio sa minornih 20. 000 glasova. To znači da je stvarni pobjednik Radončić sa 55.000 glasova razlike u svoju korist!

Inače, pošto to očito živo zanima parašpijunsku strukturu SDA, onog dana, kada se dogodio  teroristički napad na Ambasadu SAD, predsjednik SBB BiH bio je, zajedno sa svojim saradnicima, potpuno transparentno u posjeti  šefu vladajuće stranke ( DPS) u susjednoj Crnoj Gori, te se zaista ponosi time što nije bio u SDA-ovom uplašenom vehabijskom centru koji se toga dana našao u panici, jer su uvoznici vehabizma bili svjesni da će se, nakon napada, problem vehabizma i njihova uloga u tome, morati do kraja javno i sigurnosno otvoriti.

Poruku SDA „da znaju gdje je Radončić bio toga dana“, SBB BiH shvata kao novu prijetnju državne mafije pod kišobranom SDA, koja očito želi da javno obznani da prati kretanje lidera opozicije, iz čega on treba da izvuče zaključak da su njegova sigurnost i život u rukama dugogodišnjih moćnika iz SDA i upravitelja obavještajno- iransko – AID-ovskog kampa Pogorelica za obuku ubica na vjersko- političkoj osnovi, kaže se u saopćenju Pres-centra Saveza za bolju budućnost BiH", navode iz SBB-a BiH.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar