SDP BiH: "Ujedinimo se u borbi protiv terorizma i svih vrsta radikalizma"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH, danas je u Sarajevu primio ambasadora Velike Britanije, Nigela Caseya. Predsjednik SDP-a je istakao da je prošlosedmični teroristički napad na zgradu ambasade SAD-a bio napad na državu BiH i da su ispaljeni rafali bili namijenjeni svakom građaninu BiH bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Susret Casey - Lagumdžija / 24sata.info

SDP poziva sve u Bosni i Hercegovini, da se sa našim partnerima u međunarodnoj zajednici ujedinimo u borbi protiv terorizma i svih vrsta radikalizma, navedeno je u današnjem saopštenju iz ove stranke.

Lagumdžija je tokom razgovora sa ambasadorom Caseyem istakao da SDP želi da se trenutni pregovori o formiranju državne vlasti okončaju u najkraćem mogućem roku i da BiH dobije Vijeće ministara koje će raditi na jasno i precizno definisanoj platformi integracije BiH u EU i NATO.

Predsjednik SDP-a BiH je svog sagovornika upoznao sa dosadašnjim rezultatima vlada predvođenih SDP-om i naglasio da je tokom pregovora o formiranju Vijeća ministara zastupao stav da čitava BiH treba da se uključi u započete razvojne inicijative i da se svi, bez obzira na šira politička gledišta, moramo ujediniti u ekonomskom progresu.

"SDP je još jednom pokazao svoju spremnost na komprornis i dogovor konstruktivnim učešćem u formiranju vlasti u Srednje-bosanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu", navodi se u saopštenju, te dodaje:

"Predsjednik SDP-a je rekao da je vlast predvođena SDP-om, za razliku od dosadašnje prakse, krenula sa implementacijom razvojnih projekata na samom početku svog mandata i da 2014. želi da pred građane izađe sa uočljivim rezultatima".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar