DNZ BiH: Nezapamćena institucionalna pljačka i razaranje imovine Agrokomerca d.d.

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U povodu najavljenog protestnog skupa za spas Agrokomerca i demonstracije sile koju u ovom slučaju najavljuju policijski organi, Demokratska narodna zajednica BiH danas oglasila saopštenjem za javnost.

Demokratska narodna zajednica BiH / 24sata.info

Demokratska narodna zajednica BiH upozorava javnost na najnovija dešavanja u vezi sa Agrokomercom i nastojanjima radnika i dioničara da iskažu svoje neslaganje sa politikom federalnih vlasti pod čijim pokroviteljstvom se vrši nezapamćena institucionalna pljačka i razaranje imovine Agrokomerca d.d. Velika Kladuša.

Jedan od mnogobrojnih načina pritisaka na rad odbora koji organizuje protest, pored najavljenog isključenja struje i medijske blokade praktično cijele opštine Velika Kladuša, najnoviji pritisak na odbor ogleda se u zastrašivanju učesnika skupa velikim brojem policajaca, specijalaca iz Bihaća i Sarajeva, helikopterima i sličnim stvarima.

Demokratska narodna zajednica poziva sve one koji imaju intersa da se spasi Agrokomerc da se ne boje, da je tortura policije prošla i da oni koji prizivaju sukob sirotinje sa policijom ne očekuju da će im se nade ostvariti.

Pozivamo građane da dostojanstveno izraze svoje neslaganje sa otimačinom njihove imovine, ali isto tako pozivamo i ostale političke stranke i domaće i međunarodne organizacije da podrže borbu radnika i poštenih građana, te da ne dozvole da se na ovakav način proda imovina Agrokomerca.

"Ovo je probni balon i ako se ostvari namjera i na ovakav kriminalan način proda imovina krajiških radnika i sirotinje, niti jedan radnik u Bosni i Hercegovini neće moći mirno spavati, jer je sutra sigurno i njegova firma na redu", navodi se na kraju saopštenja za javnost Demokratske narodne zajednice BiH.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar