Lijanović: "Neprihvatljivo je da lideri iz RS ultimativno određuju ko je legitimni predstavnik nekog naroda"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

"Medijski istupi pojedinih političkih lidera koji učestvuju na sastanku u Mostaru povodom najava formiranja državne vlasti, u osnovi su još jednom potvrdili osobne apetite tih lidera bez bilo kakvog razmišljanja o načinu rješavanja osnovnih problema građana koji su ih birali", smatra predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović.

Mladen Ivanković Lijanović / 24sata.info

Narodna stranka Radom za boljitak izričito je protiv takvih principa, navodi se u saopštenju za javnost, te dodaje kako je krajnje vrijeme da BiH krene putem oporavka, putem EU integracija, međuetničke suradnje, vladavine prava, smanjenja nezaposlenosti i ostanka mladih u ovoj zemlji prije svega.

"Neprihvatljivo je da u ovakvom teškom periodu ti lideri, a pogotovo oni iz Republike Srpske, uzimaju sebi za pravo da ultimativno određuju ko može biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH i ko je legitimni predstavnik nekog naroda. Ne dopustivo je da se zbog takvog pristupa građanima BiH ponove teške godine beznađa, siromaštva i još veće apatije. Građani Bosne i Hercegovine ne zaslužuju takav tretman svojih političkih predstavnika, nego političko vodstvo koje će na osnovu jasnih ciljeva, hitnih programa i konkretnih mjera na kraju mandata moći pokazati konkretne rezultate i ostvareni boljitak", izjavio je Mladen Ivanković Lijanović, stoji u saopštenju.

(fena)

Pošaljite Facebook komentar