UG "Front": Otvoreni separatistički zahtjevi fašističkih NVO-a u BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udruženje "Front" poziva Ministarstvo pravde BiH i Vijeće ministara BiH da hitno zabrane rad ustaškoj organizaciji "Croatia libertas" iz Mostara, čiji predsjednik Leo Pločkinić u čistom fašističkom maniru ponovo sije laži i čini krivično djelo širenja međunacionalne netrpeljivosti, navode iz "UG "Front".

UG "Front" / 24sata.info

Izjava ustaše Pločkinića da su Sarajevo, Tuzla, Zenica i Bihać potpuno etnički očišćeni gradovi, smišljeno je širenje lažne propagande sa ciljem podizanja međunacionalne netrpeljivosti i mržnje. Ove laži konstruirane u ustaškim centrima, potpomognute su i velikosrpskim elementima, čemu je dokaz današnje udruživanje ove ustaške organizacije sa pojedinim nevladinim organizacijama iz RS-a u pravljenju nakaradnih demonstracija kojima se ismijavaju sve žrtve proteklog rata u BiH.

"Front" poziva gradske vlasti Sarajeva, Tuzle, Zenice i Bihaća da podnesu tužbe protiv ustaške organizacije "Croatia libertas" i Lea Pločkinića zbog širenja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, fašističkog djelovanja i narušavanja bezbjednosti građana u tim gradovima.

Press Front-a

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar