Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH: Dati jača ovlaštenja policijskim organima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u Bosni i Hercegovini apeluje na Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da uspostave red i mir u gradu Sarajevu. Naime u posljednje vrijeme nasilničko ponašanje u Kantonu Sarajevu je izuzetno povećano tako da ugrožava sigurnost građana Kantona Sarajevo.

Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH / 24sata.info

U sinošnjem  incidentu na Marijin dvoru koji se dogodio oko 22 i 30 sati bez ikakvih razloga i povoda, doku su u automobilu čekali na semaforu, napadnuti su osamnaestogošnjaci A.Č. i Š.A. i tom prilikom su im nanesene ozbiljne i teške tjelesne povrede. Treba istaći da je otac A.Č. teški ratni vojni invalid i srčani bolesnik, te da je navedeni napad i stres koji je kao otac doživio neposredno ugrozio i njegov život.

U cilju prevencije da nasilnički akti ne proizvode nove invalide, a sa krajnjim ciljem uspostavljanja ugodnog i sigurnog življenja u Kantonu Sarajevo apelujemo na sve organe vlasti da konačno daju jača ovlaštenja policijskim organima u svrhu suzbijanja svih oblika kriminaliteta.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar