SDA: Policijska akcija u službi političkog negiranja genocida u Srebrenici

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Način na koji je izvedena policijska akcija MUPRS-a uz aranžirano i najavljeno medijsko praćenje zbog navodno seksualnog zlostavljanja potvrđuje da je u službi politike negiranja genocida nad Bošnjacima Srebrenice i kriminaliziranja žrtava, navedeno je u saopštenju Stranke demokratske akcije (SDA).

Stranke demokratske akcije / 24sata.info

Cilj akcije je kontinuirana radikalizacija prilika u BiH koja je eskalirala najnovijim događajima, od hapšenja Ejupa Ganića do procesa protiv Sadika Ahmetovića, ministra sigurnosti BiH, te Ćamila Durakovića, zamjenika načelnika Općine Srebrenica i drugih, tvrde u ovoj stranci.

Uspješan ministar smeta kriminalcima i ratnim zločincima, onima koji su protiv članstva BiH u Evropskoj uniji. Takvima smeta njegova beskrupulozna borba protiv svih oblika kriminala, navodi se.

Sadik Ahmetović i Ćamil Duraković, živi svjedoci srebreničke golgote koji su preživjeli genocid nad nesrpskim stanovništvom Srebrenice, ponajviše smetaju onima koji štite ratne zločince i negiraju genocid nad Bošnjacima Srebrenice, navedeno je u saopštenju.

Ovo je ujedno i atak na SDA i njenu odgovornu i državotvornu politiku utemeljenu na vladavini prava, borbi protiv kriminala i ratnih zločina.

U SDA očekuju da institucije za provođenje zakona što prije okončaju ovaj postupak, utvrde istinu i kazne odgovorne.

U suprotnom, ukoliko se dokaže da je riječ o neutemeljenoj akciji, tražimo da se utvrdi odgovornost onih koji su donijeli odluku o pokretanju postupka i time svjesno nanijeli štetu ne samo pojedincima i njihovom ugledu već i državi BiH, navedeno je u saopštenju Službe za odnose sa javnošću SDA.

(fena)

Pošaljite Facebook komentar