Amer Kapo: AIESEC BiH dobio predsjednika za 2010./2011. akademsku godinu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Nacionalnoj konferenciji AIESEC-a BiH održanoj protekli vikend, 22.-24.1.2010. godine u Neumu za predsjednika AIESEC-a BiH za akademsku godinu 2010.-2011. izabran je g. Amer Kapo.

AIESEC BiH / 24sata.info

U svojoj četverogodišnjoj karijeri u AIESEC-u Kapo je bio član Vrhovnog odbora AIESEC-a BiH kao Talent menadžer 2009./2010., član Upravnog odbora Lokalnog komiteta u Sarajevu za Talent menadžment 2008./2009., predsjednik Nacionalnog Motivacijskog seminara BiH za 2008., član organizacionog tima za Ceemos 2009.-konferencije za sve zemlje bivše Jugoslavije,... Uz završeni fakultet za sport i tjelesni odgoj, Kapo završava i Ekonomski fakultet u Sarajevu.

Shodno ovogodišnjim ostvarenim ciljevima AIESEC-a BiH, Kapo je istakao kako će na prvom mjestu podržati u nadolazećoj godini širenje AIESEC mreže u našoj državi. U svom izlaganju istakao je zadovoljstvo što je radio na ovogodišnjem širenjem AIESEC LC Mostara na Univerzitet "Džemal Bijedić" kao jedine organizacije koja okuplja populaciju od 30.000 ljudi u gradu na Neretvi, te što radi na otvaranju novog ureda u Banja luci.

U nadolazećoj akademskoj godini sve aktivnosti usmjeriće se i na realizovanje programa Međunarodne razmjene za dolazne i odlazne prakse u onoj mjeri u kojoj je u svijetu ovaj program u AIESEC mreži podržan, te sticanje liderskih iskustava na tom području. Kapo je istakao i želju za saradnjom sa svim studentima BiH, studentima iz cijelog svijeta, te vladinim i nevladinim organizacijama koje žele biti dio ovog velikog projekta.

AIESEC je najveća organizacija studenata u svijetu, koju vode studenti, neprofitnog i nepolitičkog karaktera koja je tokom 55 godina postojanja u BiH stekla jedan od najvećih ugleda na području društveno poželjnih i potrebnih organizacija.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar