Odgovor Hypo banke na iznesene neistine: Nastavljamo sa zakonskom naplatom svojih potraživanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka želi ovim saopštenjem informirati javnost Bosne i Hercegovine u vezi sa neistinama koje su prethodnih dana iznesene putem jednog portala u Republici Hrvatskoj, a koje su potom, na žalost, bez ikakve provjere, prenijeli i neki domaći mediji.

Sjedište Hypo banke Banja Luka

Shodno navedenom, ističemo da Hypo banka nema bilo kakva službena saznanja da je po osnovu prijava citiranih u spornom tekstu protiv banke, članova Uprave ili nekog od zaposlenih u banci otvorena istraga, kako je glasila udarna vijest objavljena u medijima. 
 
Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, kao ozbiljna financijska insititucija u obvezi je kao službenu tajnu čuvati podatke o svojim klijentima i stanjima na njihovim računima. Nakon što je gosp. Milorad Dodik javno zatražio zvaničnu potvrdu o svojima računima u Hypo banci, možemo samo da potvrdimo da gospodin Dodik u našoj banci niti nema otvoren račun. Takođe, natpisi u tekstu koji se odnose na navodne milionske iznose koje sin gospodina Dodika ima na računima u našoj banci u Banjoj Luci su potpuno neistiniti. 
 
Hypo Alpe-Adria-Bank se u svom poslovanju u potpunosti pridržava svih zakona i ostalih propisa, tako da joj politička ili bilo kakva druga zaštita nije potrebna. O tome svakako dovoljno govori kako broj komitenata i rezultati poslovanja koje banka ostvaruje, tako i izvještaji eksternih revizora i Agencije za bankarstvo RS.
 
Naša banka nikada nije počinila bilo koje djelo koje nam se u tekstu spočitava. Ono što Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka jeste učinila i na čemu će i dalje inzistirati jeste zaštita njenih prava. Banka će nastaviti sa naplatama potraživanja koje pojedini komitenti nastoje izbjeći, a  što predstavlja pravu pozadinu cijele priče. 
 
Ovakvi i slični medijski napadi sa kojima smo se već susreli, nas svakako u tome neće osujetiti.  

 

(24sata.info)