Bitka za bebe / M:tel korisnici za tuzlanske bebe: Poklonjen još jedan inkubator

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Danas je Klinici za dječije bolesti u Tuzli poklonjen još jedan inkubator, što je drugi inkubator koji je dodijeljen ovoj klinici u okviru humanitarne akcije Bitka za bebe, koju su u BiH zajednički pokrenuli Fond B92 i kompanija m:tel.

Bitka za bebe / 24sata.info

Klinici u Tuzli nedavno je uručen inkubator koji je donacija kompanije Dreager, a sredstva za još jedan ovakav aparat koji je doniran danas, prikupljena su putem m:tel-ovog kratkog humanitarnog broja 1411. 
 
U ime Klinike za dječije bolesti u Tuzli, svečanom uručenju je prisustvovala direktorka ove ustanove prof. dr Fahrija Skokić, te Aida Halilović, portparol kompanije m:tel.  Ovom prilikom, direktorka Skokić je naglasila da je poklon m:tel korisnika itekako vrijedan za Kliniku u Tuzli, jer se na području koje pokriva ova bolnica rađa mnogo djece kojoj je potrebna ovakva vrsta njege. Ona je zahvalila svim korisnicima m:tel-a koji su donirali novac u ove humane svrhe, naglasivši da se u novom inkubatoru već nalazi beba kojoj ovaj aparat pruža najbolje uslove koji su joj potrebni.
 
U ime kompanije m:tel Aida Halilović je zahvalila svim korisnicima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju i time zasigurno spasili mnogo novih života, što je od neprocjenjive vrijednosti, kako je rekla, za sve nas i našu budućnost. Ona je podsjetila da su u okviru akcije Bitke za bebe nove inkubatore dobili gradovi Banja Luka, Sarajevo, Doboj, Derventa, Mostar, Tuzla, Mrkonjić Grad, Brčko Distrikt i Trebinje, te još jednom pozvala sve građane ove zemlje i kompanije da postanu dio ove velike akcije koja će trajati do kraja godine. Aida Halilović je naglasila da će do kraja tekuće sedmice i gradovi Prijedor, Sarajevo i Istočno Sarajevo dobiti nove inkubatore, od sredstava prikupljenih putem akcije Bitka za bebe.
 
Podsjećamo, broj 1411 otvoren je do kraja godine, a pozivom na njega donirate 1 KM za kupovinu inkubatora za bolnice u BiH.  
 
Detaljnije informacije dostupne su na sajtu bitkazabebe.mtel.ba.

(24sata.info)