FOTO / ASA je ambiciozna, uspješna i cijenjena: Sedamnaest godina ASA grupacije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ideja rođena 12.11.1995. godine u ruševinama Sarajava, službeno je zaživila 5.1.1996. godine. Od tada ASA grupacija je jedna od vodećih domaćih kompanija koja svojim poslovanjem snažno utiče na razvoj bh. društva.

Damir Ferović / 24sata.info

„ASA je oduvijek bila veoma ambiciozna. Hrabro je ulazila u nove oblasti poslovanja i zahvaljujući tome ostvarivala dobre rezultate. Osnova našeg uspijeha su svakako i naši uposlenici, koji su kroz timski rad potpuno orijentisani na kupca i njegovo zadovoljstvo,“ ističe Damir Ferović, član Uprave ASA grupacije i direktor za finansije.
 
Djelujući na području cijele Bosne i Hercegovine Grupacija je do sada investirala preko 200 miliona KM i broji 20 firmi članica. Zajedno sa Preventom čini vodeći privatni poslovni sistem u državi sa preko 6000 uposlenika koji je vodeći izvoznik i u vrhu po godišnjem prihodu. S ovakvim rezultatima Grupacija se nametnula kao motor razvoja bh. ekonomije i društva.
 
„Globalna recesija u značajnoj mjeri utiče na ekonomske prilike u našoj zemlji. Ipak, u BiH je moguće pozitivno poslovati. Vlasti moraju odlučno djelovati kako bi investitorima pružili neophodnu sigurnost i stabilnost,“, kaže g. Ferović, te dodaje “ASA je uspješna bh. poduzetnička priča koja će i u budućnosti nastaviti da se hrabro suočava sa svim izazovima današnjice i bilježi dobre rezultate, te će i dalje ulagati u zajednicu u kojoj djeluje“.
 
Osim godišnjice ASA grupacija obilježava i Globalnu sedmicu poduzetništva, koja predstavlja inicijativu koja inspiriše mlade ljude da prihvate inovaciju i kreativnost, te da pretvore svoje ideje u stvarnost. 
 
U tom duhu ASA je zajedno sa Prevent grupacijom u ovom mjesecu već drugu godinu zaredom pokrenula besplatnu „Školu automotiva“, koja polaznicima omogućava da se upoznaju sa zahtjevnom automobilskom industrijom, ali i da dobiju znanja iz finansijskog sektora. Na ovaj način polaznici usvajaju nove vještine i znanja koje će im pomoći prilikom pronalaska zaposlenja ili razvijanja ideje o pokretanju vlastitog biznisa. „Krajnji cilj je pružiti priliku mladima da se iskažu, jer su upravo oni budući lideri i nosioci ekonomskog razvoja“, naglašava g. Ferović.
 
ASA je odličan primjer mladim budućim poduzetnicima, jer je u stalnoj potrazi za novim idejama i mogućnostima poslovanja, uz jasnu viziju i ogromno iskustvo.

(24sata.info)