Telemach o "zatamnjivanju" sportskih sadržaja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom velikog broja upita građana vezano za „zatamnjivanje“ sportskih sadržaja na HRT 2, kompanija “Telemach” želi informirati javnost da tzv. „zatamnjivanje“ sportskog, odnosno bilo kojeg dugog sadržaja, nažalost nije isključivo odluka operatera.


Kompaniji „Telemach“, kao pružatelju usluga kablovske televizije, je od primarnog interesa sve sadržaje kanala koji su dijelom naše ponude učiniti dostupnim krajnjim korisnicima. 

Pri tome se podrazmijeva da isporuka usluga mora biti u skladu sa dobijenim dozvolama za rad i zahtjevima TV kuća koje su kupile određena prava za područje BiH, a čije programe reemitiramo.

Slijedom navedenog, želimo naznačiti da je udruga kablovskih operatora  AKOP,  čija je članica i kompanija „Telemach“, pisanim putem (u dva navrata, 2006. i 2008. godine) informirana od strane HTV-a kako pravo emitiranja sportskih sadržaja u okviru HRT2 programa ne posjeduje za područje BiH, te da u sklopu HRT2 programa nemamo dozvolu za reemitiranje predmetnih sadržaja.

U cilju pružanja što bolje usluge krajnjim korisnicima, AKOP je sa svojim članicama u međuvremenu, od stvarnih vlasnika prava, pribavio odeđene dozvole za prijenos sportskih događaja, pa s tim u vezi nećemo „zatamnjivati“ pojedine programe sportskog sadržaja. Granična područja, kako je i naglasio predstavnik HRT-a, zbog prelijevanja signala imaju svoju posebnost, jer korisnici programe mogu pratiti i putem zemaljskog signala.

Kompanija „Telemach“ će i dalje, kako samostalno, tako i kroz AKOP,  nastojati omogućiti svojim korisnicima vrhunsku uslugu  praćenja što većeg broja sadržaja i korištenja usluga od njihovog interesa, a u  skladu sa važećim propisima i regulativama.

 

(24SATA.INFO)