FOTO / Bitka za bebe / Nakon 2 mjeseca akcije: 24 inkubatora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U okviru “Bitke za bebe”, pokrenute 1. juna ove godine u organizaciji Fonda B92 i kompanije m:tel, do sada su prikupljena sredstva za kupovinu 24 inkubatora od ukupno potrebnih 70 za porodilišta u BiH.

"Bitka za bebe" / 24sata.info

Putem kratkog broja 1411 do sada je prikupljeno više od 100 000 KM , a podsjećamo, broj je aktivan do kraja godine za korisnike m:tel mobilne i fiksne mreže.

Kada se toj cifri dodaju i pojedinačne donacije prijatelja i poslovnih partnera, za sada postoje sredstva za nabavku 24 inkubatora.

Osim Banjaluke i Sarajeva, u narednom periodu inkubatori će biti isporučeni bolnicama u Doboju, Derventi, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Istočnom Sarajevu, Tuzli, Trebinju, Mostaru.

Podsjećamo, m:tel je bio prvi donator inkubatora, a u akciju su od početka uključeni i zaposleni u kompaniji. Ovom prilikom ističemo podršku oba entitetska ministarstva zdravlja, a među prijateljima akcije koji su donirali inkubatore i kojima dugujemo veliku zahvalnost su: Kabinet Predsjednika RS, Dreger Medical, Ibis Instruments, Fructal, Komercijala banka, TV Hayat, biznismen Milan Popović.

Ovom prilikom zahvaljujemo se i medijima, bez čije podrške akcija ne bi bila potpuna.
Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i da će do kraja godine biti prikupljena sredstva za sve potrebne inkubatore.

Još nas mnogo sredstava dijeli od cilja, pa poziv za pridruživanje akciji vrijedi i dalje, za sve prijatelje, kompanije, pojedince.

Hrabri su oni koji pomažu drugima. Oni koji se ne plaše humane bitke za bolje sutra, za život naše djece. Oni koji razumiju koliko je vrijedan ljudski život.
            
Više informacija na bitkazabebe.mtel.ba.

(24sata.info)