Sarađuje sa IAESTE-om: Prevent postao dio međunarodne razmjene studenata

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mladi portugalski inžinjer Francisco Soares upoznao se danas sa Preventovim proizvodnim pogonima gdje će u narednih šest sedmica obavljati praksu u okviru međunarodne razmjene studenata.

Prevent partner IAESTE / 24sata.info

S druge strane, to je otvorilo vrata za studenta iz Bosne i Hercegovine koji je dobio jednaku priliku da se upozna sa poslovanjem kompanija u nekoj od 85 država članica međunarodne nevladine studentske organizacije IAESTE.

Da bi jedan student iz Bosne i Hercegovine otišao na praksu u inostranstvo, IAESTE treba osigurati praksu za stranog studenta u jednoj od bh. firmi.  Ove godine trinaest bh. studenata imaće plaćenu praksu u inostranstvu. 

Ovo je prvi put da Francisco Soares boravi u Bosni i Hercegovini. Impresioniran je sistemom obrade kože u jednoj od najmodernijih kožara u regionu kao i drugim procesima proizvodnje autopresvlaka. „Sretan sam što sam dobio priliku raditi praksu u Bosni i Hercegovini i proširiti znanje učeći od eksperata u ovako velikoj kompaniji koja proizvodi presvlake za 15% automobila u Evropi“ rekao je ovaj mladi inžinjer iz Portugala. U narednom periodu Francisco će detaljnije upoznati sistem provjere kvaliteta koji prati visoke standarde automobilske industrije.

Prevent je najveći bh. izvoznik tri godine zaredom i dobitnik je nagrade DOBRO za korporativnu filantropiju. Korporativna politika ove komapnije njeguje standarde društvene odgovornosti posebno kada je u pitanju razvoj mladih.

 „Drago nam je da smo podržali ovaj projekat i vjerujemo da će se bh. studenti vratiti naoružani novima znanjem, ali i energijom i hrabrošću neophodnom za dalji napredak ekonomije“ izjavila je Aida Salkić, PR Prevent grupacije.

(24sata.info)