Lokalni izbori u Hrvatskoj: Pobijedili Bandić, Kerum, Bubalo, Vlahušić... / SDP-ovac gradonačelnik Vukovara!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U drugom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj najviše glasova u Zagrebu je dobio aktuelni gradonačelnik Milan Bandić, u Splitu Željko Kerum, u Osijeku Krešimir Bubalo, dok je Andro Vlahušić odnio, prije prvog kruga možda neočekivanu pobjedu u Dubrovniku.

Milan Bandić / 24sata.info

U Zagrebu je SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić i u drugom krugu bio bolji od nezavisnog Josipa Kregara. Bandić je odnio uvjerljivu pobjedu sa osvojenih 61,84 posto, a Kregar 36,62 posto.

Nezavisni kandidat Željko Kerum uvjerljivo je pobijedio u Splitu sa 56,87 posto, dok je SDP-ov Ranko Ostojić osvojio 40,75 posto glasova.

Krešimir Bubalo (HDSSB, HNS i Zeleni) u Osijeku je uvjerljivo pobijedio sa 63,14 posto glasova, dok je za njegovog protivkandidata iz HSP-a Antu Đapića glasalo 34,45 posto Osječana.

U Dubrovniku je kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a Andro Vlahušić, a sa 53,64 posto osvojenih glasova, ostao u prednosti ispred HDZ-ove Dubravke Šuice koja je osvojila 43,39 posto.

HDZ-ovac Dražen Barišić novi je gradonačelnik Velike Gorice, prema rezultatima Županijske izborne komisije od 22 sata, a nakon što su prebrojani glasovi na svim biračkim mjestima. Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU Dražen Barišić u drugom krugu osvojio je 54,99 posto glasova. Barišićevi zamjenici biće Stjepan Kos (HSS) i Ervin Kolarec (HDZ). Dosadašnji velikogorički gradonačelnik SDP-ovac Tonino Picula, prema podacima Državne izborne komisije osvojio 43,77 posto glasova.

U drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Vukovara pobijedio je kandidat SDP-a Željko Sabo, koji je osvojio 51,03 posto glasova, potvrdilo je vukovarsko-srijemska Županijska izborna komisija. Kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS Damir Barna (HDZ) dobio je 47,61 posto glasova. Pobjedom Željka Sabe - prvi put nakon dvanaest godina i mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja vukovarski gradonačelnik nije iz HDZ-a.

HDZ-ovac Dinko Pintarić ponovno će biti gradonačelnik Siska sa osvojenih 49,65 posto glasova, nakon što su obrađena sva biračka mjesta, a njegov protivkandidat SDP-ovac Davorko Vidović osvojio je 48,44 posto glasova, a razlika u broju glasova je 245. Na izbore je izišlo 44,19 posto birača. Pintarićevi zamjenici biće Drago Martinac (HSS) i Agan Velić (SDA).

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar