Strava u Srbiji: Roditelji prisiljavali djecu na prostituciju i prosjačenje, a novac trošili na rakiju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bračni par iz Inđije u Srbiji, Žarko K. i Dušica K. uhapšeni su jer su svoje četvero maloljetne djece prisiljavali na prostituciju i prosjačenje. Novac zarađen na njihovom zlostavljanju Žarko i Dušica trošili su na alkohol. Najstariju djevojčicu, inače svoju kćerku iz prvog braka, Žarko K. je i sam više puta silovao.

Pedofilija / ilustracija / 24sata.info

U policijskoj akciji uhapšeni su i 25-godišnji Dragan C. i 48-godišnji Milan B.

Kako saznaje Press Dragan C., koji je osumnjičen za silovanje djece, u stvari je sin zlostavljačice iz prvog braka. Ona ga je dovela da živi sa njom kada se udala za Žarka.

Dragan je osumnjičen da je od 2004. do 2006. godine seksualno iskorištavao i najmlađu polusestru, koja je rođena 2003. godine, što znači da  je zlostavljao i u vrijeme kada je djevojčica bila stara godinu dana.

Inače, Žarko i Dušica su poznati u Inđiji kao pijanci. Zajedno su dobili troje djece.

Kako se saznaje, riječ je o porodici koja prima socijalnu pomoć preko inđijskog centra za socijalni rad, gdje su evidentirani prije šest godina.

Žarko i Dušica godinama su zapostavljali svoju djecu, pa im je Centar za socijalni rad 2008. godine oduzeo starateljstvo nad njima i povjerio ih dvije hraniteljske porodice iz obližnjih vojvođanskih sela na čuvanje.

U ovom slučaju nesretna djeca su povremeno dolazila kod svojih roditelja Žarka i Dušice, koji su to iskoristili da ih zlostavljaju.

Sagovornik Pressa iz MUP-a Srbije kaže da su djecu njihovi roditelji tjerali da prose i kradu, a sve što su im djeca donosila Žarko i Dušica su trošili na rakiju.

"Ništa bolje nisu prošle ni njihove kćerke. Nad starijom se čak i otac seksualno iživljavao. Zasad je utvrđeno da su sve četvero podvođeni Draganu C. i Milanu B. Njih dvojica su se seksualno iživljavala nad djecom, a Žarko je od njih naplaćivao ove 'usluge'," kazao je sagovornik.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar