VIDEO / Beograd: Zabranjen skup "Srećan 11. jul, dan oslobađanja Srebrenice"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Policija danas nije dozvolila simpatizerima desničarskih udruženja "Naši" i "Srpski narodni pokret 1389" da u centru Beograda organizuju akciju pod sloganom "Srećan 11. jul, dan oslobađanja Srebrenice".

VIDEO / Srpski narodni pokret 1389 / 24sata.info

Nekoliko simpatizera ovih organizacija danas se u 13 sati, kako su najavili, okupilo na centralnom beogradskom trgu Terazije, međutim MUP Srbije je odlučio tokom prijepodneva da zabrani skup.

Učesnici skupa su usmeno na licu mjesta obaviješteni da im okupljanje nije dozvoljeno, nakon čega su ih policajci legitimisali i naložili im da se raziđu.

Policija je privela jednog od učesnika skupa, koji je na sebi imao majicu sa fotografijom haškog optuženika Ratka Mladića, i oduzela zastave i propagandni materijal.

MUP Srbije je organizatorima prvobitno odobrio samo postavljanje štanda i dijeljenje propagandnog materijala, ali je u međuvremenu došlo do promjene sadržaja te akcije i zato je odlučeno da se ona zabrani.

Udruženja "Naši" i "1389" jutros su najavili da će na skupu u centru Beograda postaviti pult sa promotivnim materijalom, i da će građani moći da se fotografišu sa posterom generala Ratka Mladića u prirodnoj veličini.

(srna)

Pošaljite Facebook komentar