Hrvatska: Uhićenja zbog povezanosti s mafijašima iz Srbije i Crne Gore

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Hrvatska policija u srijedu je u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dviju kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

Foto: Hina

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

 Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

 Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

 Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhićena tijekom jutra. U kriminalističčkom istraživanju slijede pretrege domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.

 O uhićenjima bi se tijekom dana trebao oglasiti i Uskok s obzirom da je riječ o skupinama organiziranog kriminala.

 Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

 Jutarnji list navodi da je riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

 Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar