Hrvatska ministrica Divjak: Rješenje je od petka na stolu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Hrvatska ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, u čijem resoru sindikati obrazovanja štrajkaju gotovo mjesec dana, poručila je u nedjelju da su prostor za dogovor i rješenje od petka na stolu zbog čega je važno da svi ostanu smireni i argumentirani.

Blaženka Divjak / 24sata.info

"Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu", napisala je Divjak u nedjelju na svome Facebooku, dodavši da će svi biti na gubitku ako u prvi plan ne stave učenike zbog kojih su svi tu, prenosi Hina.

 Za odnose sindikata i Vlade rekla je da su ih konačno izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja te na stol stavili konkretne analize i argumente, što je za nju bio ključni cilj.

 "Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice". Cilj je, kaže ministrica, riješiti krizu kako bi se učenici i učitelji vratili zadovoljni i motivirani u učionice i nastavili sukreirati obrazovnu reformu.

 "Ako kroz reformu tražimo od naših učenika da umjesto učenja napamet, nauče rješavati probleme, onda je vrijeme da pokažemo primjerom kako odrasli i odgovorni ljudi mogu riješiti probleme, posebno kada su problemi kompleksni", zaključila je ministrica Divjak.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar