Plenković poručio kako HDZ neće tolerirati govor mržnje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak, vezano uz aferu prepiske članova stranke u kojima se oštro kritiziralo njezino vodstvo, da svaki član HDZ-a ima puno slobodu izražavanja mišljenja i kritika, ali i da stranka neće "tolerirati govor mržnje i neprimjerenu komunikaciju".

Foto: 24sata.info

O eventualnom sankcioniranju članova HDZ-a koji su sudjelovali u takvoj komunikaciji na zatvorenim grupama društvenih mreža, odlučivat će časni sudovi i nadležne stranačke organizacije, rekao je Plenković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

Zaključak je sjednice da u HDZ-u svaki član ima punu slobodu izražavanja mišljenja, zauzimanja stavova i kritika, ali isto tako neće se tolerirati govor mržnje i neprimjerene komunikacije koje se odvijaju i koje su izvan svih uzusa elementarne pristojnosti, a kamoli lojalnog i odgovornog djelovanja članova stranke, rekao je Plenković. "Mislim da onakvih par primjera kakve ste vidjeli jučer ne zavrjeđuju da budu dio najuspješnije hrvatske stranke. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za to", dodao je.

O tome koji su članovi prešli granice civiliziranog ponašanja provjerit će, kaže, županijske organizacije stranke, javila je Hina. 

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar