Nevrijeme širom Crne Gore: Obustavljen saobraćaj na brojnim putnim pravcima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Crnu Goru danas je pogodilo snažno nevrijeme sa obilnim padavinama. Brojni magistralni putevi zatvoreni su za saobraćaj, a došlo je i do izlijevanja brojnih rijeka iz svojih korita, javlja Anadolija.

Ilustracija / 24sata.info

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na nekoliko puteva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Saobraćaj je zbog ogromne količine vode obustavljen na putu Podgorica- Kolašin u mjestu Lugovi prije Crkvina, zatim na putu Kolašin - Mojkovac u mjestu Sjerogošte zbog ogromne količine mulja.

Takođe, saobraćaj je obustavljen na putu Mojkovac - Đurđevića Tara zbog odrona.

Nikšića naselja Gornje polje i Mokra njiva odsječeni su od ostatka grada zbog izlijevanja rijeka. U Kolašinu je najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gdje su oba mosta poplavljena.

Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala - oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice u Herceg Novom, gdje su pripadnici Službe zaštite na terenu.

U Kotoru je jedan kruzer odustao od ulaska u zaliv.

"MSC "Opera” koji je jutros trebalo da uplovi u Kotor odustao je od dolaska zbog jakog južnog vjetra", saopšteno je iz Luke Kotor.

I u Podgorici pada obilna kiša koja stvara broje probleme kako vozačima u saobraćaju, tako i domaćinstvima.

Službenici Direktorata za vanredne situacije uspješno kontrolišu situaciju, prouzrokovanu nevremenom koje je pogodilo Crnu Goru, najviše centralni i primorski dio, kazali su iz Direktorata.

Oni su podsjetili da je Direktorat za vanredne situacije MUP-a odmah, po dobijanju upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju poslao obavještenje svim subjektima sistema zaštite i spašavanja kako bi podigli nivo operativne spremnosti za reagovanje u slučaju potrebe i kako bi preduzeli određene preventivne aktivnosti.

Tako su, naveli su, nadležne službe u pripravnosti od 2. novembra.

"Zahvaljujući preduzetim preventivnim aktivnostima u gradskim sredinama je bilo znatno manje problema, bez obzira na ogromne količine kiše koja je pala u kratkom periodu, jer su očišćeni odvodni kanali i šahte, pa se odvođenje atmosferskih voda odvijalo nesmetano", kazali su iz Direktorata.

Meteorolozi i za sutra prognoziraju obilne padavine na teritoriji cijele države.

(AA)

Pošaljite Facebook komentar