Pokrenuta peticija da se Kolinda izbaci iz članstva HNK Rijeka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

I dalje stižu reakcije na izjavu Kolinde Grabar-Kitarović koja je u splitskom HNK u nedjelju nakon promocije filma o Ivanu Gudelju uvrijedila sve navijače Nogometnog kluba Rijeka.

Kolinda Grabar-Kitarović / 24sata.info

Na web stranici Peticija24.com pojavila se peticija za "izbacivanje Kolinde Grabar Kitarović iz članstva HNK Rijeka".

"Kao navijači HNK Rijeka tražimo od kluba da zbog izrečenih laži i kleveta na račun kluba, kao mjeru zaštite digniteta i ponosa kluba, kraja kojem pripada i svih onih kojima je klub pri srcu Kolinda Grabar Kitarović bude izbrisana iz članstva HNK Rijeka", navode pokretači peticije.

Podsjetimo, Kolinda je rekla da je kao tinejdžerica navijala samo za Hajduk i Dinamo jer su ta dva kluba, po njoj, bili simboli hrvatstva. Za Rijeku nije jer, kako je rekla, bila su neka druga vremena. Kasnije je objasnila da je pod tim ''druga vremena'' mislila da je Rijeka u 80-ima bila rezervni klub Partizanu i Zvezdi pa, eto, zbog toga nije bilo hrvatski ispravno navijati za klub s Kantride, piše Index.hr.

''Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno više od nogometa. Nogomet je značio narodno zajedništvo i on je za sve nas koji smo navijali za Hajduk i Dinamo bio ono što je povezivalo sve od juga do sjevera'', rekla je Grabar-Kitarović.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar