Dačić: Kad dođe britanski ambasador da stavimo zastavu RS?

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o zatrovanim kovertama jedna u nizu "klasičnih laži" Prištine, dok je, kako je naveo, istina samo jedna - albanska zastava koju u svom kabinetu drži Aljbin Kurti.

Foto: 24sata.info

Na pitanje da je u slučaju navodno zatrovanih koverti izostala reakcija međunarodne zajednice, Dačić je rekao da "vrana vrani oči ne vadi" i podsjetio na još neke laži Prištine, poput one da su 1999. govorili da je Srbija zatočila 100.000 ljudi na stadionu u Prištini i uhapsila albansku djecu kako bi im uzela krv i dala srpskim vojnicima i policajcima.

"Milion laži, cela ta tvorevina je zasnovana na laži, a istina je samo jedna, ona stoji iza Kurtija, a to je albanska zastava. To je velikoalbanska politika", rekao je Dačić za TV Prva, povodom fotografije na kojoj su britanski ambasador Nikolas Abot i Aljbin kurti, u prostorijama Samoopredjeljenja, a iza njih zastava Albanije.

Dačić je rekao da je sjediti ispred albanske zastave, zajedno sa Kurtijem, koji pretenduje da bude kosovski premijer, "klasičan akt podržavanja Velike Albanije".

"Razmišljam sledeći put kad dođe ambasador Velike Britanije da stavimo zastavu Republike Srpske", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je za njega značajnije to što američki ambasador nije želio da se fotografiše ispred zastave Albanije u kabinetu Kurtija.

"To je mnogo značajnije nego ovi što su seli. Ovo što su seli nisu u toku šta se dešava u svetu. Oni blagonaklono gledaju na sve što uradi Priština. Nema problema, Srbija je dovoljno jaka da se odupre svemu", poručio je Dačić.

 

( NN)

Pošaljite Facebook komentar