Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zabrinutost zbog atmosfere na Kosovu i Metohiji, poslije tamošnjih izbora, i izazivanja tenzija od strane Prištine.

Foto: 24sata.info

Vučić je rekao da nije znao da postoji otrov koji selektivno djeluje na etničkoj osnovi, ali da će insistirati na sveobuhvatnoj istrazi i kažnjavanju lažova i prevaranata, koji su organizovali ovu sramnu medijsku akciju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike Srbije.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o završnim pripremama za posjetu premijera Dmitrija Medvedeva u subotu, 19. oktobra.

Oni su rekli da je program posjete intenzivan i sadržajan, kao i to da će na najbolji način odraziti odlične političke odnose i široki spektar saradnje Srbije i Rusije.

Kako su istakli dvojica sagovornika, poseban značaj imaće zajedničko obilježavanje 75-godišnjice oslobođenja Beograda, koje potvrđuje slobodarsku tradiciju i bratstvo dvaju naroda.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili i situaciju u regionu.

 

( NN)

Pošaljite Facebook komentar