Sve institucije i službe bezbjednosti Kosova u stanju pripravnosti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sve institucije i službe bezbjednosti Kosova u stanju su pripravnosti i spremne su da očuvaju mir i omoguće biračima da sutra slobodno izraze izbornu volju, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Kosova Hašima Tačija.

ilustracija / 24sata.info

Na jutrošnjem sastanku Tačija sa direktorom Kosovske policije Rašitom Ćeljajem, tužiocem Aleksandrom Ljumezijem i direktorom Kosovske bezbjednosne agencije Špendom Mađunijem rečeno je da su službe bezbjednosti spremne kako bi se glasanje na sutrašnjim vanrednim parlamentarnim izborima održalo u skladu sa najvišim standardima.

Direktor Kosovske policije obavijestio je Tačija da je policija u stanju pripravnosti i da je u potpunoj koordinaciji sa ostalim institucijama, kako bi garantovali potpunu bezbjednost na dan izbora, uz posebnu pažnju u glasačkim centrima.

Glavni tužilac prenio je da su tužioci, takođe, u stanju pripravnosti u svakom regionalnom centru i da će biti u koordinaciji sa svim institucijama kako bi se odmah reagovalo ukoliko za to bude bilo potrebe.

Rukovodioci bezbjednosnih i pravosudnih institucija obavijestili su Tačija da su formirali Centar za zajedničku koordinaciju kako bi se ubrzala razmjena informacija, koordinirali postupci i na vrijeme reagovalo u svakoj situaciji.

Dopisnik Srne javlja da je od jutros primijetno povećano prisustvo pripadnika KFOR-a, posebno italijanskih karabinjera, u srpskim sredinama južno od Ibra.

Iz Komande KFOR-a je najavljeno da će pripadnici KFOR-a biti prisutni na terenu kako bi blagovremeno reagovali ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira koji ne može kontrolisati Kosovska policijska služba.

 

(Srna)

Pošaljite Facebook komentar