Srbijanska i finska policija uhapsile osam osoba zbog uzgoja marihuane

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora unutrašnje kontrole, i policije Finske uhapšeno je osam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su M. G. (1983), policijskog službenika Policijske stanice Savski Venac, kao i N. Đ. (1991), M. S. (1982) i J. Č. (1983), saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Policija Finske istovremeno je na teritoriji ove zemlje pronašla tri laboratorije za proizvodnju marihuane i u njima uhapsila tri srpska državljanina S. P. (1983), M. G. (1976) i D. V. (1991) i finskog državljanina J. S. 

Članovi ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu na teritoriji Finske organizovali proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, njenu prodaju, kao i prebacivanje tako stečenog novca u Republiku Srbiju.

Pretresom objekata u koje su bile smještene laboratorije u Finskoj pronađeno je oko 650 stabljika kanabisa, oprema za uzgajanje droge i veća količina novca, evidencije o prodaji narkotika, kao i ugovor o zakupu objekata na ime uhapšenog policijskog službenika M. G.

Pretresom stanova u Srbiji pronađena je takođe dokumentacija o zakupu objekata, kao i plaćeni računi za njih.

Četvorica osumnjičenih bit će, uz krivičnu prijavu, privedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, stoji u saopćenju MUP-a Srbije.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar