Šarec negira da je u obavještajnoj agenciji zaposlio bivšu intimnu prijateljicu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Slovenski premijer Marjan Šarec zanijekao je u srijedu tvrdnje da je svojim utjecajem omogućio zapošljavanje u nacionalnoj obavještajnoj agenciji SOVA ženi s kojom je surađivao prije svog ulaska u visoku politiku, pri čemu je tabloid koji je to prvi objavio aludirao da je s njom bio u intimnom odnosu.

Marjan Šarec / 24sata.info

"Nisam vršio nikakve pritiske na zapošljavanje u agenciji, a sa spomenutom gospođom nisam ni u kakvoj vezi," naveo je Šarec  u objavi na svom službenom twitter profilu, reagirajući na priču s kojom je početkom tjedna izašao portal "Požarreport", a prenijeli je i neki drugi mediji pa se zato time počelo baviti i parlamentarno povjerenstvo za kontrolu tajnih službi.

Taj portal je objavio da je "lijepa N.H", na intervenciju iz Šarecova kabineta što ga vodi bivši ravnatelj obavještajne agencije SOVA Damir Črnčec, zaposlena u toj ustanovi, da je prije radila za neke općine, uključujući i općinu Kamnik, gdje je Šarec šest godina bio gradonačelnik te da je riječ o osobi bez obavještajnih kvalifikacija koja je u tu službu došla političkom vezom.

Navodno je nekoć surađivala s današnjim slovenskim premijerom kao njegova asistentica na turnejama, kad se on još nije bavio politikom nego kao glumac-komičar nastupao širom Slovenije, ustvrdio je taj portal u aluzijama o njihovom navodnom odnosu u to  vrijeme.

Šarec je u reakciji na Facebooku napisao da se radi o nastavku stalnih pokušaja diskreditacije njegove vlade i unošenja nemira u vladajuću koaliciju iza kojih stoji bivši premijer i čelnik desne oporbe Janez Janša, koji se, kako tvrdi, ne može pomiriti da nakon lanjskih izbora nije uspio sastaviti svoju koaliciju, prenosi Hina.

Otkako sam ušao u državnu politiku navikao sam se na ustrajne aluzije i neistine raznih portala iza kojih stoji Janšina Slovenska demokratska  stranka (SDS). Sada su se okomili i na mene osobno s tvrdnjom o navodnoj vanbračnoj aferi s gospođom koja nije nikad radila kao službenica u općini Kamnik niti s njom imam bilo kakav odnos", naveo je Šarec, dodavši da radikalna oporba neće uspjeti u svojim namjerama jer "loži na mokra drva", odnosno širi očite lažne vijesti.

Takva strategija  i širenje lažnih vijesti kako je naša koalicija pred raspadom neće uspjeti, naveo je Šarec.

Kako prenose slovenski mediji, desna oporba koju vodi Janša iskoristila je i parlamentarno povjerenstvo za kontrolu tajnih službi kako bi se provjerilo stanje u nacionalnoj obavještajnoj agenciji i provjerile sumnje o zapošljavanju preko veza, mimo natječaja i poziva.
 
Prilikom prvog posjeta SOVA-i bez najave, na što članovi tog povjerenstva imaju pravo, potvrđeno je kako gospođa N.H.  doista radi u spomenutoj agenciji, dok je ranije u jednoj općini djelovala kao stručnjak za javne komunikacije, objavili su mediji bliski slovenskoj oporbi, ne navodeći detalje.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar