Kolinda objavila kandidaturu uz slogan "Zato što vjerujem u Hrvatsku"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Točno u podne u zgradi Matice hrvatske u Zagrebu, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović službeno je objavila svoju kandidaturu za još jedan predsjednički mandat. "Zato što vjerujem u Hrvatsku" - slogan je njezine kampanje.

Foto: Screenshot - 24sata.info

- Danas objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske. Pet godina živim licem u lice s Hrvatskom. Obnašam dužnost predsjednice zajeno s vama odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga. Hrvatska može i treba suvereno napredovati prema najsuvremenijim europskim državama. Država koja može dati još veći doprinos rješavanju europskih i svjetskih problema. Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. (...) Sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat, poručila je, između ostalog Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je kazala kako kandidaturu objavljuje u želji za nastavkom puta zajedništva i bolje Hrvatske. Zahvalila se vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem i svakom članu i članici te stranke jer "bez njihovog neumornog rada ne bi ni bila predsjednica". Istaknula je kako od HDZ-a ima snažnu potporu i za idući mandat. Namjerava i dalje "odlučno voditi Hrvatsku u smjeru odgovorne vanjske politike". Bit će, dodaje "jamac nacionalne suverenosti i i identiteta našeg načina života".

Kandidaturu predsjednice komentirao je premijer Andrej Plenković uoči sastanka užeg kabineta Vlade. Rekao je da će predsjednica pobijediti, te da će svi u HDZ-u sudjelovati u njezinoj kampanji.

Ministar Tomislav Ćorić kazao je kako podržava predsjednicu i vjeruje da će imati priliku i nazočiti nekom od njezinih skupova. Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako ne sudjeluje u izradi programa, ali da se uvijek zalaže, u bilo kojoj kampanji, makar bila i predsjednička - za konstruktivan dijalog o bilo kojoj temi.

Voditelj Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić rekao je da njezina kandidatura za novi mandat predsjednice države nije objavljena prekasno, nego točno na vrijeme. Istaknuo je da će prvi izborni krug najvjerojatnije biti 22. prosinca.

 

( HRT)

Pošaljite Facebook komentar