Sud odbio zahtjev kapetana Dragana za uvjetnim otpustom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtjev za uvjetnim otpustom i ocijenio da nisu ispunjeni uvjeti.

Kapetan Dragan / 24sata.info

Vasiljković u četvrtak nije želio biti na sjednici Vijeća niti javiti se vidovezom, što i nije nužno za održavanje sjednice, a zastupala ga je braniteljica.

Dragan Vasiljković je u lipnju 2018. pravomoćno osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina te su stečeni formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.

Ovo je drugi zahtjev za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića nakon što mu je u studenome prošle godine prvi bio odbijen. Tada je zaključeno da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela i kaznu smatra nezasluženom, te je na temelju takvih podataka iz pribavljenih izvješća zaključeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za prihvaćanje prijedloga za njegov uvjetni otpust, piše Dnevnik.hr.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar