Formiran predmet protiv Mirne Nikčević

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv prvog savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, suspendovane zbog komentara koje je iznijela na društvenoj mreži Facebook.

Foto:Facebook - 24sata.info

Nikčevićeva je, raspravljajući na Facebooku o Trojičindanskom saboru, održanom ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, između ostalog, napisala da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

- Tokom istrage biće pribavljeni svi podaci i obavještenja radi ocjene da li se u njenim radnjama stiču elementi bića bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti - saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova saopšteno je da je Nikčevićevoj skraćen mandat i da je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Mitropolija crnogorsko-primorska organizovala je 15. jula Trojičindanski sabor pred Sabornim hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici s ciljem da se u zajedničkoj molitvi pravoslavnih vjernika pošalje jasna poruka da je jedini pravi put - put bogoljublja i bratoljublja.

Sabor je sazvan u znak protesta zbog predloženog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa oduzimanje imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

 

 

 

( RTRS)

Pošaljite Facebook komentar