Dačić: Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji.

Ivica Dačić / 24sata.info

Dačić, upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spriječi moguće probleme.

"Imajući u vidu da tu nije riječ o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive vijekovima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 posto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Sorajde.

Dodao je da Srbija očekuje i da se izbjegavaju stvari koje mogu da izazovu velike sukobe, prenosi Tanjug.

"Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spriječi moguće probleme povodom tog zakona", rekao je Dačić.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar