FOTO / Ekstremni desničari prošetali Zagrebom u majicama "ZDS" uz prekrižene zastave EU

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dvadesetak simpatizera ekstremno desne Autohtone- Hrvatske stranke prava jutros je paradiralo Zagrebom.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Osim zastava s grbom s prvim bijelim poljem i zastava HOS-a, neki su nosili i majice s ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Također, na jednoj zastavi bio je prekrižen simbol Europske unije, prenosi Index.hr.

Odjeveni uglavnom u crnu odjeću, nosili su sliku Ante Starčevića i transparent na kojem je pisalo "Hrvatska nije slobodna, oslobodimo Hrvatsku".

Radi se o mimohodu Autohtone - Hrvatske stranke prava. Svečanom, kako ga oni nazivaju.

"U nedjelju 23. lipnja 2019. godine Autohtona - Hrvatska stranka prava povodom Antunova održava svečani mimohod. Okupljanje je od 11, 00 do 11, 30 sati ispred doma Ante Starčevića , a u 12, 00 sati krećemo prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Autohtona - Hrvatska stranka prava za svakog sudionika osigurala je štap sa barjakom s bijelim poljem. Nosit ćemo Hrvatski štit, sliku Ante Starčevića i transparent " Hrvatska nije slobodna, oslobodimo Hrvatsku " ! Pozivamo sve koji dolaze da dođu u brnoj majici i crnim hlačama !

Dan prije komunjare slave ubijanje Hrvata , i rušenje Hrvatske države.

Pokažimo im u nedjelju da Hrvatska živi viječno !!

Tko ima namjeru doći molim da mi se javi putem poruke", stoji u njihovoj objavi na Facebooku koju prenosimo bez intervencija u pravopis.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar