Srbijavode uvele vanrednu odbranu od poplava u cijeloj zemlji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cijele Srbije, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović.

Foto: Tanjug

On je rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.

Vanredna odbrana je uvedena zbog aktuelnih prognoza o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.

Najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova na svim vodnim područjima u nadležnosti JVP Srbijavode, saopštilo je to preduzeće.

Na pojedinim područjima, prema obavještenjima dobijenim od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja.

Zbog tih najava i prije dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana uvodi se vanredna odbrana od poplava na svim objektima iz Operativnog plana u nadležnosti JVP Srbijavode, što podrazumijeva sve mjere i aktivnosti za dejstvo, bez odlaganja.

Prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24- časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali).

Takođe, kontakt sa štabovima lokalnih samouprava je obavezan, uz primenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava (18/19) i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu (14/19).


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar