Otac s Paga koji je bacio djecu sa sprata optužen za četiri pokušaja ubistva

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubistva protiv 54-godišnjaka koji je 28. 2. svoje četvero djece bacio sa sprata kuće u Pagu visokog oko šest metara.

Arhiv / 24sata.info

"Nakon završene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu i u jutarnjim satima je otpremljena na Županijski sud", izjavio je za N1 glasnogovornik zadarskog tužiteljstva Duško Berović.
 
Dodao je da je tužiteljstvo od suda zatražilo produženje istražnog zatvora "zbog opasnosti od ponavljanja i posebno teških okolnosti djela koje uznemiruje širu javnost".
 
Zadarski sud nakon zaprimanja optužnice treba zakazati sjednicu optužnog vijeća koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili ju vratiti tužiteljstvu na doradu, prenosi Hina. 
 
Berović je potvrdio i da je za okončanje istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.
 
To znači da će mu se suditi u tzv. redovnom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece".
 
Četvero djece, koji su nakon tragičnog događaja bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar i KBC-u Zagreb, otpušteni su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni su u SOS selu.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar