Pahor za poticaj zemalja regije ka članstvu u EU

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Slovenski predsjednik Borut Pahor smatra kako bi čelnici država članica EU morali na svom summitu u lipnju, državama u regiji koje streme prema članstvu dati poticaj da nastave s potrebnim reformama kako bi ušle u EU.

Borut Pahor / 24sata.info

"Ako na idućem summitu takva poruka liderima zapadnog Balkana ne bude dana, oni bi bili vrlo razočarani", kazao je Pahor, ali je dodao da perspektiva brzog članstva neke od zemalja u regiji nije na vidiku budući da je EU zaokupljena svojim problemima kao što su brexit i migracijska pitanja.

 Pahor je kazao da će pristup pojedinih država iz regije u EU biti individualan na temelju pregovora, ali da bi bilo dobro kad bi EU na regiju sama u stanovitom smislu gledala kao cjelinu, jer bi se tako omogućilo i bolje rješavanja međusobnih otvorenih pitanja koje među državama u regiji postoje, a mogle bi kočiti njihov europski put.

 Slovenski predsjednik izjavio je to na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ljubljani nakon susreta s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom s kojim se složio kako Europsku uniju treba jačati i još više povezati kako bi se na izazove s kojima se Unija susreće odgovorilo zajedničkim naporima, prenosi Hina.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar