Jeremić: Parlament više ne postoji, Vučić mora da odgovori na Sporazum s narodom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Narodne stranke i predsjedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da parlament više ne postoji kao legitimni organ i da na zahtjeve Sporazuma sa narodom mora da odgovori predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vuk Jeremić / 24sata.info

"Opozicija se više neće vraćati u parlament. Ta priča je gotova - nema više parlamenta. To je sada jedna igraonica SNS-a i njegovih satelita u kojoj govore cirkuzanti. Nema više skrivanja iza Martinovića (Aleksandar), Šešelja (Vojislav), Čanka (Nenad), Čede Jovanovića - to je gotovo. Na zahteve naroda i opozicije mora da odgovori Vučić", rekao je Jeremić televiziji Naša.

Jeremić je naveo da situacija u Srbiji više nikada neće biti ista, jer se narod probudio poslije sedam godina ponižavanja i nepravde, što prema njegovim riječima jasno potvrđuju protesti koji se šire Srbijom. Ponovio je da je od relativno kredibilnog izvora obaviješten da je Vučić pokušao da ostvari kontakt sa opozicijom, ali da je izabrao da ne povjeruje u to jer nije mogao potpuno da potvrdi istinitost informacije.

"Tu informaciju sam preventivno izneo u javnost. Nema dogovora sa režimom. Potpisan je sporazum sa narodom i nema kompromisa", istakao je Jeremić.

Jeremić je ocijenio da će za promenu vlasti biti potrebno vreme, ali da će se promjena dogoditi brže nego što se na prvi pogled čini.

"Kada bi Vučić bio normalan, trebalo bi dosta vremena, ali srećom, trebaće manje", rekao je Jeremić.

Povodom najave funkcionerke SNS-a Stanislave Pak Stanković da će naprednjaci sljedeće nedjelje odlučivati o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, Jeremić je rekao da to najbolje pokazuje koliko je režim u panici.

"Stanislava Pak Stanković je kao saradnica Tomislava Nikolića bila izložena blaćenju u medijima kada je Nikolić hteo da se ponovo kandiduje za predsednika. Ako ona sada daje izjave, to je jasan signal da je režim u tolikoj panici da mu je potrebna podrška sa svih strana, pa i onih koje su nekada ponižavali", rekao je on.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da će Savez pojačati kontakte sa međunarodnom zajednicom i da je Brisel prva prijestonica koju su posjetili on i jedan od osnivača SZS Dragan Đilas.

"Tokom februara i marta posetićemo i druge prestonice uticajnih država sveta. Međunarodna zajednica je u Savezu za Srbiju dobila novog kredibilnog i neizbežnog sagovornika", dodao je Jeremić.


(BETA)

Pošaljite Facebook komentar