Plenković zbog proslave Dana RS pozvao ambasadora Del Vechia u Hrvatsku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kako neslužbeno doznaje N1, premijer Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Hrvatske iz BiH u Hrvatsku na razgovor. Razlog tome je jučerašnji odlazak veleposlanika na svečanost kod Dodika.

Arhiv / 24sata.info

Hoće li nakon razgovora u Hrvatskoj del Vechio biti razriješen, doznate će se uskoro.
 
"Neslužbeno smo saznali od vlade da je predsjednik Vlade tražio od ministrice vanjskih i evropskih poslova da pozove Del Vechia na razgovor. Njegovo prisustvo otvara pitanje ko kontroliše ambasadore i vanjsku politiku", javio je reporter N1 Hrvoje Krešić.
 
U srijedu, podsjetimo, na svečanom prijemu u Banja Luci povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske, s Miloradom Dodikom susreo se i hrvatski amabasador u BiH Ivan del Vechio.
 
Osim njega, u Banja Luci bio je jučer i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović, a uz njega u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar