Forbes: Ana Brnabić 21. na listi najmoćnijih političarki svijeta

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na listi američkog bizins magazina „Forbes“ 22 najmoćnije žene u politici na 21. mjestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Ana Brnabić / 24sata.info

Prva tri mjesta ove liste zauzele su, kao i na listi 100 najmoćnijih žena na svijetu, njemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Theresa May i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde.

Na petom mjestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta Druga, na šestom savjetnica Bijele kuće Ivanka Trump, na 13. mjestu se nalazi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federica Mogherini.

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija poput Meri Bare izvršne direktorke „General motorsa“ na četvrtom mjestu, Abigejl Džonson izvršne direktorke „Fajdeliti investments“ na petom mjestu, Melinde Gejts kopredsjedavajuće Fondacije Bil i Melinda Gejts na šestom mjestu, Suzan Vojsiski, izvršne direktorke „YouTubea“ na sedmom mjestu, zatim Ane Botin predsjedavajuće „Banko Santander“ na osmom mjestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke „Lokhid Martina“ na devetom mjestu i Đine Romiti izvršne direktorke IBM na 10. poziciji.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar