Kosovski muftija u bajramskoj hutbi pozvao na jedinstvo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Centralna manifestacija na Kosovu povodom Ramazanskog bajrama održana je u Sultan Mehmet Fatih džamiji u Prištini, a bajramsku hutbu je, nakon klanjanja bajramskog namaza, održao predsednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava.

Foto: AA

Muftija Ternava je istakao da je Bajram društveni praznik, koji treba proslavljati tako da radost ovog praznika ne pređe u greh i u suprotne poruke od razloga i motiva zbog kojih se proslavlja.

Muftija je kazao da je važno kako se vernik ponaša nakon ramazana i da li je na putu pravih verskih i humanih vrednosti i da li pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Kosovski muftija je podsetio da je pre pet dana proslavljena i 140. godišnjica Albanske prizrenske lige u Prizrenu, koja je održana u Bajrakli džamiji i na kojoj su uspostavljeni temelji albanske državnosti.

On je naglasio da su tada Albanci celom svetu dali na znanje da nikada neće prihvatiti sporazume koji vode na ka parčanju albanske zemlje i da albanski narod zaslužuje punu slobodu i nezavisnost unutar svojih teritorija.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar