Srbija: Automobil uletio u kolonu djece koja su bila na izletu na Divčibarama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Jedan dječak je poginuo, a dvije djevojčice su povrijeđene kada je automobil Toyota na Divčibarama u Srbiji naletio na kolonu djece koja su prelazila ulicu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Foto: 24sata.info

Desetogodišnji dječak, učenik trećeg razreda, preminuo je na mjestu udesa, dok su djevojčice lakše povrijeđene i odmah im je pružena ljekarska pomoć, piše B92.
 
Vozač automobila beogradskih registarskih oznaka V. V. (1975) uhapšen je na mjestu nesreće. Sva deca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi, a danas su trebala putovati kući.
 
Nesreća se dogodila oko 10 sati. "Blic" navodi da je preminuo dječak A. D., dok su povrijeđene djevojčice T. S. (10) i V. T. (10).
 
Kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo Toyota kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na lijevu stranu i na trotoaru udario u grupu djece.
 
Vozilo je naletjelo na djecu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kome su djeca bila smještena.
 
Iz MUP-a Republike Srbije navode da je V. V. uhapšen zbog sumnje da je učinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.
 
 

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar