Šešelj: Nemoguće uspostaviti prijateljske odnose sa Hrvatskom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je da zahtjev Hrvatske da joj Srbija isplati ratnu odštetu od 40 milijardi eura predstavlja još jedan dokaz da je nemoguće uspostaviti prijateljstvo između te dvije države.

Vojislav Šešelj / 24sata.info

Šešelj je na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine u Beogradu upozorio vlasti u Srbiji da se "ne šale" sa pitanjem plaćanja ratne odštete.

On je podsjetio na "greške iz prošlosti", prije ulaska Hrvatske u EU, kada je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić trebalo da kaže da ima neriješenih problema, kao što su problem granice na Dunavu, ogroman broj srpskih stanova u Hrvatskoj koji su konfiskovani ili bukvalno oteti, ogromna srpska imovina u nekretninama i slično.

"Sad će Hrvatska da traži ne samo 10.000 hektara zemlje sa leve obale Dunava, već i Apatin", naveo je Šešelj.

On je dodao da sada nije u pitanju samo Šarengradska ada ili ostrvo pored Vukovara, koje je Tadić dao na upotrebu Hrvatima dozvolivši im da tamo ljetuju i podižu turističke objekte, umjesto da te objekte podižu srpski državljani, saopšteno je iz SRS-a.

"Sada će osim Kosova, od Srbije tražiti i levu obalu Dunava, tražiće ratnu odštetu, onda i Vojvodinu, tražiće onda i da Hrvatska bude do Zemuna", ocijenio je Šešelj.

On je naveo da Njemačka neće biti u stanju da Hrvate od toga odgovori, da im priprijeti, niti da ih natjera da odustanu, te da se Srbi ne mogu uzdati u eventualnu dobru volju Njemačke.

"Sa takvim stvarima se ne sme igrati, tome treba ozbiljno pristupiti i treba napokon svima da bude jasno da nema ništa od EU", istakao je Šešelj.


(SRNA)

Pošaljite Facebook komentar