O garancijama za liječenje Mladića tek kada se izjasne sva ministarstva u Vladi Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pitanje davanja garancije za liječenje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića u Srbiji naći će se na dnevnom redu sjednice Vlade tek kada budu prikupljena mišljenja svih ministarstava o tom pitanju, pišu "Večernje novosti".

Arhiv / 24sata.info

List navodi da Ministarstvo pravde Srbije još prikuplja mišljenja ostalih ministarstava te da Vlada Srbije neće na današnjoj sjednici raspravljati o tom pitanju.
 
Do kraja nedjelje, Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu (nekadašnji Haški tribunal) biće upućen i zvaničan prijedlog da tim srpskih ljekara posjeti bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i pregleda ga.
 
Generalov sin Darko Mladić potvrdio je da je u toku prevođenje njihovih licenci, biografije i potrebne dokumentacije, koje će pratiti zahtjev.
 
U Hag bi trebalo da idu kardiolog Velibor Ristić i neurolog Gorica Đokić.
 
Odbrana i porodica Ratka Mladića smatraju da je general Mladić neadekvatno liječen te su stoga zatražili garancije Vlade Srbije da on bude privremeno pušten u Beograd.
 
Mehanizam za međunarodne krivične sudove je već jednom odbio zahtjev za privremeno puštanje generala Mladića radi liječenja u Rusiji mada su garancije dali ruski predsjednik Vladimir Putin i Vlada u Kremlju.

 

(SRNA)

Pošaljite Facebook komentar