Olujno nevrijeme u Zadru: Vodena bujica nosila sve pred sobom, pričinjene ogromne štete

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Veliko nevrijeme praćeno obilnim kišama pogodilo je jutros Zadar i veći dio Zadarske županije.

Foto: Index

Veliko nevrijeme praćeno obilnim kišama pogodilo je jutros Zadar i veći dio Zadarske županije.

Stanovnici Zadra pozvani su da ostanu u domovima kako bi se izbjegle gužve zbog zatvorenih i poplavljenih cesta. U Zadru je odgođena i nastava u poslijepodnevnom terminu u svim osnovnim i srednjim školama.

Komunalna tvrtka Vodovod priopćila je kako je došlo do zamućenja vode u sustavu vodoopskrbe i potrebno ju je prokuhati prije uporabe.

Vozila za sanitetski prijevoz Doma zdravlja u Zadru ostala su zarobljena, gotovo u potpunosti pod vodom. U pomoć su pristigli vatrogasci koji ispumpavaju vodu.Iz Opće bolnice u Zadru objavljeno je kako će se, zbog uništenih sala na Odjelu kirurgije, odgoditi operativni zahvati. Dvije sale koje jutros nisu uništene obavljat će samo hitne operativne zahvate.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je da je obilna kiša tijekom jutra poplavila dijelove zadarske bolnice. Kujundžić je novinarima rekao da je veliki broj prostorija u bolnici poplavljen pa je dogovoreno da se, ako bude potrebno, hitni pacijenti prevoze i zbrinjavaju u Gospiću i Šibeniku, prenosi Index.

Svoja vrata za kupce je na dva dana zatvorio i trgovački centar Supernova. Kako nam javljaju čitatelji, tamo je voda u potpunosti potopila garažu i izbila do razine zemlje. Ne zna se koliko je automobila potopljeno u garaži.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar