U Zadru potopljene ceste, domovi i poslovni objekti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nevrijeme koje je jučer zahvatilo Istru, u ponedjeljak se proširilo na zadarsko područje, a najteže je pogođen grad Zadar u kojem obilna kiša jutros poplavila kuće i podrume, brojne ceste i podzemne garaže.

Foto: 24sata.info

Iz Meteorološke stanice Zadar saopštili su da je u periodu od osam sati ujutro do deset u tom gradu palo oko 190 litara kiše po metru kvadratnom, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padavina.

Hrvatski mediji pišu da je nevrijeme je pogodilo Zadar nešto prije osam sati ujutro, a nakon pola sata je još pojačalo, uz učestalije udare munje i jak vjetar.

Iz Županijskog centra 112 saopštili su da su zatrpani pozivima građana te da imaju velik broj intervencija zbog obilne kiše.

Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni dijelovi zadarske bolnice, da prokišnjavaju sportska dvorana i neki poslovni prostori, a zbog jakog nevremena neke su škole otkazale nastavu, dok su dijelovi grada ostali bez struje.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci i fotografije iz grada pod vodom, koje svjedoče i o šteti koju je voda prouzrokovala na poznatom zadarskom shopping centru, koji je u potpunosti poplavljen zbog čega je i zatvoren.

Zbog obilne kiše koja pada od sinoć je širom Istre zaprimljen veliki broj dojava o srušenim stablima, blatu, kamenju i većim količinama vode koje ometaju promet na saobraćajnicama u Istarskoj županiji.

Iz hrvatske vlade je saopšteno je da je premijer te zemlje Andrej Plenković na putu prema Zadru i da će se pridružiti sastanku kriznog štaba oko 15.00 sati.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar