FOTO / Luksuzan život Todorićevih: Vlasnici su dvorca, vile, jahte, helikoptera...

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Moćni Agrokor Ivice Todorića nalazi se u popriličnim problemima zbog prevelike zaduženosti koju ne prati odgovarajući rast poslovnih rezultata. Obveznice tvrtke su snažno pale i njima se trguje s prinosom od preko 30 posto, što se u financijskim krugovima tumači tako da je kompanija pred bankrotom.

Foto: Index

Povjerenje u tvrtku Ivice Todorića gube i one kojima je to ključan posao, točnije rejting agencije koje su im snizile ionako loše ocjene, pa im i investitori sve manje vjeruju.

Da je situacija poprilično loša za Agrokor, pokazuje i tajni sastanak Ivice Todorića i vlade u Banskim dvorima.

Iako država taji kolike su obveze Ivice Todorića za PDV, procjenjuje se da je riječ o iznosu od oko 6 milijardi kuna.Hoće li Todorić uspjeti nagovoriti vladu da mu nekako pomogne, brzo ćemo doznati. Istovremeno, dok Todorićeva kompanija ima problema s dugovima, on i njegova obitelj žive poprilično luksuznim životom.

Skrasili su se na obroncima Medvednice u Kulmerovim dvorima.

Velebna vila na Opatijskoj rivijeri

Taj ogroman dvorac prostire se na dvije tisuće četvornih metara i dugačak je 450 metara. Još dok se obnavljao 2004. godine, u Agrokoru su rekli da će dvorac služiti u reprezentativne svrhe za službene goste Agrokora, a manji dio pretvorit će se u stambenu zonu.

No 2006. godine, Todorić je uredio Kulmerove dvore u koje je smjestio cijelu obitelj.

Dva sina i kćer te njihove obitelji. Rekonstrukciju plemićkog dvorca radio je poznati zagrebački arhitekt i sveučilišni profesor Branko Kincl.

Todorić je obnovio i 70 hektara u okolici dvorca i pretvorio ih u park.

Osim dvorca u zagrebačkim Šestinama, obitelj Todorić posjeduje i velebnu vilu u Medveji, nedaleko od Opatije, koja također nalikuje dvorcu.Obitelj Todorić osim luksuznih automobila za prijevoz, koristi i helikopter kojeg također imaju u svojem vlasništvu.

Usto su i vlasnici luksuzne jahte Jana na kojoj se ljeti često može vidjeti Todorićevog sina Antu kako plovi s obitelji i prijateljima.Kćer časti prijateljicu Severinu skupocjenim poklonom

Todorićeva kćer Iva Balent poznata je ljubiteljica skupocjenih marki, naročito Chanela i Balenciage, koji su sastavni dio njene garderobe.Njena bliska prijateljica Severina, na Instagramu se nedavno pohvalila skupocjenim Balenciaginim cipelama koje joj je poklonila kći Ivice Todorića, a potom je, nakon Indexove objave, fotografiju izbrisala.Podsjetimo, Severinu je prijateljica Iva Balent obradovala Balenciaginim modelom čija se cijena kreće od osam tisuća kuna naviše, a koji je rasprodan na službenoj stranici tog luksuznog brenda.

Dok Todorićevi žive na visokoj nozi, država im sve ove godine gleda kroz prste. Dužni su za porez, dužni su dobavljačima pa im neki od njih više ni ne dostavljaju robu, o čemu smo pisali jučer.No ono što je najvažnije, rejting agencije su im snizile ionako loše ocjene, a investitori im sve manje vjeruju. Sad nam preostaje vidjeti kako će se država postaviti u ovom slučaju. Hoće li i dalje ignorirati probleme i oprostiti Todoriću dug?(Index)

Pošaljite Facebook komentar