VIDEO: Pjesma majki Crne Gore pred zgradom vlade

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Majke iz gotovo svih krajeva Crne Gore, koje su odlučile da i noć provedu u protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore nezadovoljne smanjenjem nadoknada za one koje imaju troje i više djece, pjevaju tradicionalne crnogorske pjesme, javlja izvještač Tanjuga.

Foto: Vijesti.me

One od prijepodnevnih sati protestuju, a nakon što im je saopšteno da će ih premijer Duško Marković primiti tek za sedam dana, odlučile su da zanoće ispred zgrade vlade.

Vladinu zgradu obezbjeđuju jake policijske snage, a pripadnici policije su raspoređeni i u susjednim ulicama.

Nakon što je iz kabineta premijera Markovića nezvanično saopšteno da neće pregovarati sa članovima Demokratskog fronta za koje vjeruju da su organizatori protesta majki, organizatorka Željka Savković je za portal CdM kazala da sa bilo kim iz vlade ne želi da se prepucava preko medija.

Neka Marković to što je saopštio medijima saopšti ovdje koordinacionom odboru majki, i onda će dobiti reakciju. Mogu samo da kažem da iza nas ne stoji politika već mi predstavljamo sve majke u Crnoj Gori , rekla je Savković.

Ona je naglasila da ne želi da daje bilo kakve ishitrene izjave dok ne bude imala stav vlade crno na bijelo, prenosi Tanjug.

Oko 300 majki i njihovih članova porodica spavaće večeras ispred zgrade Vlade Crne Gore, jer im je neprihvatljivo da čekaju susret sa premijerom Markovićem sedam dana.

One protestuju zbog smanjenja naknada sa 336 eura na 264, odnosno sa 192 eura na 144.

Prethodno iz vlade je saopšteno da protest majki u Podgorici predvode članovi Demokratskog fronta i on je politički motivisan i usmjeren na destabilizaciju, pa zbog toga danas nije došlo do susreta predstavnica demonstrantkinja sa premijerom Markovićem.(FENA)

Pošaljite Facebook komentar